И тези избори не се разминаха без куриозни случаи. Спомняте ли

...
И тези избори не се разминаха без куриозни случаи. Спомняте ли
Коментари Харесай

Куриозите на вота: Неграмотен председател, кашон вместо урна, пияни членове на СИК

И тези избори не се разминаха без куриозни случаи. Спомняте ли си по какъв начин на изборите през ноември 2021 година жена изяде квитанция от машината, а гласоподавател напръска с пикантен спрей ръководител на секционна комисия, тъй като бил обиден? Ако не, припомнете си:

Свидетел даде повече детайлности за случилото се

А какво се случи в на тези избори? 

Мога „ малко да пиша и чета “, а със смятането съм „ почти “

Първият куриоз е от Пловдив, където се оказа, че ръководител на секция не може да чете и написа. Веднага той е бил сменен.

Гласуването сутринта е било рехаво, стартират да се образуват опашки към обяд

Пред камерата на bTV 48-годишният, който е гражданин на ромския квартал „ Столипиново “, показа, че желал просто да бъде член, само че не очаквал да стане ръководител.

Твърди, че може „ малко да написа “, още по-малко да чете, само че със смятането бил „ почти “. Още по-любопитното е, че това са четвъртите избори, в които взе участие.

Това са четвъртите избори, в които този човек, който даже не може да напише името на България, взе участие

„ Лек абсурд “

Като лек абсурд беше дипломиран любопитен случай от Свиленградско. Секционна комисия изгуби и не съумя да откри при започване на изборния ден урната, в която се пускат отрязъците от машинното гласоподаване. Зам.-председателят на РИК-Хасково назова случилото се „ лек абсурд “.  

За да не бъде преустановяван вотът, СИК взела от близкия магазин кашон, който пригодила за урна. По-късно „ урната дезертьор “ била открита. В края на изборния ден обаче членовете на СИК трябваше да броят наличието и на кашона, и на урната.

В края на изборния ден членовете на СИК ще броят наличието и на кашона, и на урната

Пияни, само че на работа

В павелбанското село Габарево отстраниха член на секционна изборна комисия (СИК), който бил пийнал. Председателката на комисията е подала сигнал, че мъжът е във очевидно нетрезво положение и по време на изборния ден е излизал и се е прибирал в изборното помещение. Той е бил навреме сменен

По време на изборния ден е излизал и се е прибирал в изборното помещение

В Бургас също изведоха пийнал член на комисия след тъжба. Мъжът се държал несъответстващо по време на осъществяване на изборния ден. Бил във очевидно нетрезво положение и не можел да извършва служебните си задължения. Мъжът е бил тестван с дрегер, който е отчел над 2 промила алкохол.

Микрофон на bTV стана жертва в изборния ден

Микрофон на bTV пък стана жертва… на котарак. Мъркащият новинар живее в Пловдив в дома на нашия сътрудник Райна Зайкова и постоянно е неудовлетворен, че не може интензивно да взе участие в отразяването на новините.

Недоволен от изборната интензивност в деня на изборите, Мърчо е нападнал нашия микрофон. Ето по какъв начин наподобява потърпевшият:

Мъркащият новинар живее в Пловдив в дома на нашия сътрудник Райна Зайкова
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР